All times are UTC + 10 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: LS1 COILS ON 13B WITHOUT ECU
PostPosted: Mon Nov 20, 2017 1:12 pm 
Offline
The Bug Has Bitten

Joined: Sun Dec 09, 2012 1:29 pm
Posts: 288
Hey all just wanting a couple of inputs here,,I have a 13b bridge in a bravo ute running 2 standard type single coils,,I have some ls1 coils here and have been told they have own ignitors,,I also have the original ignitors on side of the dizzy,,Not using an ecu is there a way to wire the sl1 coils to the distributer,,Im thinking ls1 coils with ignitors wouldnt want to be connected to the original ignitors maybe causing them to short out,,and theyre not cheapmmWhat would be the reccomended way to get these running without an ecu..


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject: Re: LS1 COILS ON 13B WITHOUT ECU
PostPosted: Mon Nov 20, 2017 10:33 pm 
Offline
The Bug Has Bitten

Joined: Tue Jul 17, 2007 9:58 pm
Posts: 261
Location: In-Continent
Ls1 coils need Ecu to control charge time.
The igniters on them are dumb, different to j109.
My limited understanding is you could make it fire but you will cook the coils.

Maybe take a look at the tech reference thread on dlfis


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 10 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group